2012-11-19 Lanab Design AB utser ny VD

Åke Jansson har den 19 november anställts som ny VD i Lanab Design AB. Åke tar över efter Mikael Andersson som har varit tillförordnad VD sedan hösten 2011.

"Med detta rustar vi på Lanab Design för att ytterligare stärka vår position både på marknaden och på produktsidan. Självklart så kommer vi även i fortsättningen att behålla vår höga servicegrad, korta ledtider och pålitlighet. Åke har kunskap och erfarenhet från företag i branschen och detta gör oss mer redo än någonsin att växla upp och ta nästa steg framåt i vår verksamhet", säger Mikael Andersson.

Åke Jansson kommer närmast från tjänsten som VD på Sono-Gruppen. Innan dess var han bland annat VD på Lammhults Möbel AB och Abstracta AB som båda ingår i koncernen Lammhult Design Group. Åke har också varit marknadschef inom Alcatel samt VD, marknads- och försäljningschef för Eldon Vasa AB.

Mikael Andersson, vår tidigare VD, kommer som delägare i Lanab Design jobba vidare i bolaget med fokus på marknads- och försäljningsverksamhet samt ingå i företagets styrelse.

Lanab Design är ett helägt familjeföretag som grundades av Lennart Andersson i Nässjö 1990.

Bolaget utvecklar, tillverkar och marknadsför inredningar för kontor och offentlig miljö. Samtliga produkter säljs via återförsäljare i hela Skandinavien. Huvudkontor i Nässjö och försäljningskontor/showroom i Stockholm. Produktion sker i egna fabriker i Nässjö och Mjölby. Bolaget har idag 25 anställda och omsätter 91 miljoner.

Nässjö den 19 november 2012

LANAB DESIGN AB

Lennart Andersson, styrelseordförande  

 

Finns även som PDF

 

Share |
© 2018 Lanab Design. All rights reserved. Kontakt / info@lanabdesign.se / +46(0)380-555 170